Melanzane alla parmigiana (Parmigiana di melanzane)



Jeg laver ofte denne herlige italienske grøntsagsret, der meget simpelt består af aubergine (melanzane), parmesan (parmigiana), en god tomatsovs og mozzarella.

Melanzane alla parmigiana er lidt tidskrævende, men meget lækker og helt uden kød. Retten kan laves på rigtig mange måder (og de er alle gode!).

Til min Melanzane alla parmigiana brugte jeg:
  • 1 finthakket solo hvidløg
  • 2 store auberginer
  • 2 dåser hakket tomat
  • 100 gram revet parmesan
  • 150 gram frisk mozzarella
  • Frisk basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Først forberedes auberginerne, der skæres på langs i én centimeter tykke skiver. Herefter lægges de lagvis med groft salt i en sigte for at trække væden ud. Læg en tallerken ovenpå med noget vægt og lad dem stå i minimum en halv time.


I ventetiden forbereder du tomatsovsen i en gryde med olivenolie, hvidløg, tomat, salt og peber. Lad tomatsovsen simre i en halv time.

Efter en halv time skyldes salten af auberginerne og de duppes med køkkenrulle. Nu skal de steges på en pande med olivenolie til de er gyldne og herefter igen duppes.

Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg lidt færdig tomatsovs i bunden. Tilføj et lag auberginer, som du ville gøre det med lasagneplader og læg skiveskåret mozzarella på. Færdiggør dette lag med tomatsovs og revet parmesanost. Start igen med auberginer, mozzarella, tomatsovs, parmesan og gentag processen til du har brugt alle aubergineskiver og slutter retten af med tomatsovs og rigeligt parmesan på toppen.


Sæt retten i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter indtil den er gylden og sprød.



2 kommentarer:

  1. Jeg synes også, det er en lækker ret. Der er bare det med auberginer, at de suger fedt som et stykke trækpapir, så i stedet giver jeg en tur på grillpanden.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det har du ret i. En mulighed er også at bruge ovnen.

      Slet