Knækbrød opskrift - Hjemmelavet knækbrød sådan


Weekend i familiens tegn... herligt! Rigtig meget af tiden er gået med hygge i køkkenet og vi bliver bedre og bedre til at inddrage de små i selve madlavningen.


Køkkenhygge er Christians helt store passion og det gælder for os om bare at lege med.

I denne weekend har vi sammen bagt koldthævede øko-boller, lavet lækker simreret med glad gris, spist de bedste bagte æg (æggemuffins), skåret grøntsagsspaghetti til stendalderkost og eksperimenteret med hjemmelavet knækbrød, der blev rigtig lækre.

Sådan laver du dine egne sprøde knækbrød:

 • 425 ml. koldt vand fra hanen
 • 5 gram gær
 • 500 gram hvedemel
 • 100 gram rugmel
 • 100 gram grahamsmel
 • 15 gram salt
 • Havregryn til topping

Rør gæren ud i det kolde vand og bland langsomt hvedemel, rugmel, grahamsmel og salt i. Det er en meget fast dej, så det er en fordel at have en røremaskine til at gøre det hårde arbejde. Når dejen er godt æltet sammen, sættes den i køleskabet i 2 timer (eller mere).

Herefter rulles dejen ud på en meldrysset overflade (eventuelt ad flere omgange) så tyndt og fladt som muligt og du kan nu skære dine knækbrød ud i aflange stykker. Til sidst prikker du knækbrødene med en gaffel, så der ikke dannes bobler og pensler dem med vand. Pynt med lidt havregryn og sæt dem på en bageplade i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.6 kommentarer:

 1. Eejj dejligt at se Christian hygger sig, syntes det er rigtigt godt, han får lov ;-D

  Mon der er en lille Price gemt i ham?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia, ja måske er der en lille Price under udvikling :)

   Slet
 2. Åh, hvor ser det herligt ud. Koncentrationen er i top.
  Det lyder lækkert - alt det, I har hygget jer med at lave. ;-)

  SvarSlet
 3. Godt skuldret Olof - først sidder de på køkkenbordet, og lige pludselig er de parate til at deltage. Det virker for os alle, når det er lysten, der driver værket; det duer ikke, når de kun får lov til at gå ud med skraldeposen og skrælle kartofler; det tog jeg mig af, og mine børn fik lov til det sjove.

  Jeg skal bestemt prøve at bage dine knækbrød; da jeg hylder princippet med lidt gær og koldhævning, har jeg ventet på at finde den rigtige opskrift - og det blev så din, tak for den!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth og held og lykke med opskriften.

   Slet