Meyers Asier anmeldelse


Asier har været en del af frokostbordet i mit barndomshjem så langt tilbage som jeg kan huske. De har ikke kun været en del af tilbehøret til den fede julemad, men også til hverdag har de gode asier prydet leverpostejmaden og gjort en ellers lidt kedelig tør skrive rugbrød saftig og lækker.

Af samme grund har asier fulgt mig op igennem voksenlivet og mange har kigget lidt underligt og spurgt nysgerrig til meningen med at bruge dem som pålægstopping. Når den undrende først får prøvet leverpostej med asiser - så forstår de...

Meyers asier er forfærdelige! 
Aldrig i mit lange asiespisende liv har jeg smagt noget så grimt. Jeg er ellers stor tilhænger af at prøve noget nyt - ellers bliver der jo aldrig udviklet spændende madvarer. Meyers asier havde jeg købt som en delikatesse til madklubben på jobbet og prisen på 50,- skræmte mig slet ikke, for kvalitet må gerne koste lidt ekstra. Og beskrivelsen af Meyers asier lyder da også rigtig lovende: asier fra Meyers er syltet med rønnebær, dild og æblecidereddike - dyrket på Samsø.
Claus Meyer kan mange ting, men ikke lave asier - hvis I spørger mig.

Har du prøver Meyers asier - hvad synes du?

8 kommentarer:

 1. Til den voldsomme pris burde man kunne forvente VERDENS BEDSTE asier, synes jeg, for det drejer sig vel ikke om flere kilo. Men nu er det jo så heller ikke en fordel, hvis der er mange, når de er så ringe! Du skulle skrive til ham!
  Jeg har lige bagt en stabel (drønlækre!) æbleskiver, som skal med posten til Københavnstrup i morgen.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth, ja det kan du have ret i. Mon Meyer selv har smagt dem til??!
   Det lyder spændende med gode æbleskiver - har du en opskrift?

   Slet
 2. Ja, det kan du lige tro. I min barndom og ungdom i Himmerland spiste man mest æbleskiver om sommeren som en let (og god!) forkælelses-aftensmad, så dem laver jeg hele året. Den er fra OMA-margarinepakken (er ca. 45 år gammel), og er den eneste, jeg nogensinde har bagt. De smager godt, er dejlig lette. Gør endelig ikke, som det er blevet så "moderne", at fylde efter, når du vender dem, for de er med gær, og de hæver også i panden, så de bliver fyldte OG runde. Jeg har meget ofte nogle i fryseren. Jeg lægger dem i gode, holdbare lagkagebakker, som jeg får i Brugsen - så klemmer de ikke hinanden, men beholder faconen (med en 19 L frysepose trukket over:
  6 store æggeblommer røres med 2 spsk sukker. Tilsæt 30 g gær udrørt i 1/2 L håndvarm mælk, derefter 400 g mel. Bland 125 g smeltet smør, reven citronskal af 1 citron og 1 tsk kardemomme (eller efter smag) i. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i og lad dejen hæve 20-30 min. Bag dem gyldne i smør; det passer med at fylde hullerne op til kanten og vende dem på hovedet (ikke i etaper), når bunden er begyndt at få farve. Jeg vender og drejer på dem med en strikkepind, til de er bagt. (en stegenål er både for tynd og for kort). Panden skal være varm, dog ikke så varm, at de bliver hurtigt færdige udenpå men stadivæk er rå indeni. Det finder du hurtigt ud af! Jeg har forklaret det så grundigt i tilfælde af, at du skulle være nybegynder ud i æbkeskivebagningens kunst. Jeg håber, de også kommer på jeres yndlingsliste.
  Elsebeth

  SvarSlet
 3. Der bliver en 40-45 stykker, alt efter hullernes størrelse. De nye æbleskivepander har nogle værre små huller, så jeg håber min ikke bliver slidt op i min tid. Jeg har læst, at de elektriske pander ikke er gode. Så lade være med at bruge penge på sådan én. Er du heldig, kan du sikkert finde én i en genbrugsbutik. Der er vist ikke så mange, der sætter pris på nogle gode æbleskiver mere - der er god afsætning på dem i butikkernes frysediske. Det er det samme med leverpostej - underligt nok. Jeg spiser kun leverpostej ét sted - hjemme hos mig selv, nemlig min egen. Det skulle du også give dig til at lave. Det er skønt at lægge sådan en flok forme i fryseren, og det tager ingen tid at lave en stor portion! Jeg leverer gerne opskriften!!!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal have fat i sådan en æbleskivepande.

   Hjemmelavet leverpostej... det lyder kompliceret :)

   Slet
 4. Hmmm, hjemmelavet leverpostej - det ku jeg nu godt tænke mig at lave. Så hvis du ser beskeden her, Elsebeth, må du meget gerne lægge opskriften ind :)

  Mvh Monica

  SvarSlet
 5. Leverpostej - lav nu en ordentlig portion - arbejdet er det samme! Hak selv eller få slagteren til det. 1 kg svinelever, 500 g svinefedt, 350 g skinkekød, alt hakket én gang. 2 store hak. løg - 25-30 g salt - 4 tsk sukker 1 stor tsk kværnepeber - 4 store æg. Opbagning af: 120 g smør, 120 g mel, 1 L + ca. 1dl mælk. Lad opbagningen koge godt igennem, tilsæt krydderier, sluk for varmen og tilsæt fedtet. Når massen er lun, tilsættes kød, løg og lever. Til sidst de sammenpiskede æg. Man behøver ikke at smøre formene! Jeg bruger stanniolforme (med låg til) på 250 g (16 stk) og fylder dem næsten op til kanten. Næste størrelse er 500 g - en leverpostej må ikke blive over 5 dage gammel og skal hurtigst muligt i køleskabet igen. Hører I til dem, der har den stående på bordet i lang tid, så lad være med at sætte hele postejen frem. Bages fra frossen ca. 1 time og 10 min. ved 175° i vandbad. Jeg vasker stanniolen på låget af og sætter det på igen, når postejen er bagt. Her i huset vil vi gerne have en neutral postej, men man kan tilsætte 1 tsk allehånde, en kryddersild eller ansjoser efter smag. Oprindeligt lavede jeg den med dobbelt så meget fedt, sødmælk og en god slat piskefløde; nu bruger jeg kun letmælk, men skummetmælk kan også gå. Jeg synes ikke, man kan smage, at der er mindre fedt i end i gamle dage.
  Skulle I have spørgsmål, kan I bare skrive til mig her på Olofs blog!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for opskriften Elsebeth. Jeg håber Monica kaster sig over den med det samme og jeg kommer gerne til prøvesmagning :)

   Slet