Skotske pandekager - Skønne Drop Scones opskrift


Kender I det med at rigtig gode opskrifter pludselig bliver glemt og så finder man dem en dag frem igen ved et tilfælde. Og så sidder man der ved middagsbordet og forstår simpelthen ikke, hvordan så lækker en ret bare sådan forsvandt fra madplanerne...

De skotske pandekager også kaldet "Drop scones" har været pist væk forsvundet i mine madplaner i lang tid og det er da en kæmpe fejl. Retfærdigvis skal det siges, at pandekagerne bestemt ikke hører til de mest sunde af slagsen - det er naturligvis en del af forklaringen. Jeg laver masser af pandekager (den gode Hugh Fearnley-Whittingstall anbefaler at man for ungernes skylde laver pandekager mindst én gang om ugen), men som oftest er det den sunde slags, som du kan finde opskriften på her: South Beach kuren pandekager

Nogle gange synder vi. Det skal gøres ordentligt og der er ingen grund til at gå på kompromis med råvarerne. Disse skotske pandekager vil få hele familien til at synge i takt ved middagsbordet. Stemningen hjemme hos os var så god lørdag aften, at vi lavede en hurtig afstemning og bordet rundt var der enighed om, at vi skulle gentage succesen søndag aften. Både de skotske pandekager og stemningen blev endnu bedre anden gang og billede, samt opskrift er fra søndag. Pandekagerne blev helt fantastisk tykke, fluffy, søde og lækre så det næsten ikke er til at forstå. Christian var desværre syg og ville ikke smage (så er man syg!), men vi andre tre havde ikke noget problem med hurtigt at aflive de ca. 30 stk. små pandekager på ny rekordtid.

Det brugte jeg til at lave økologiske skotske pandekager (drop scones):
Mel, bagepulver og salt blandes sammen i en stor skål. I midten laves en fordybning, hvor æggene slås ud i. Kom halvdelen af mælken i og rør (jeg gjorde det på røremaskine). Tilsæt resten af mælken stille og roligt, sammen med den smeltede smør og rør til du får en jævn og cremet dej.
Smør en pande (jeg brugte min pandekagepande) med lidt olie og varm op til middelhøj varme. Nu drypper (drop) du en spsk. dej på panden pr. pandekage og alt efter din pandes størrelse, kan du lave 4-5 små skotske pandekager pr. gang. Vend pandekagerne når de er fulde af bobler på siden der vender op og steg på den anden side i 30-40 sekunder. Gentag processen til der ikke er mere dej og læg de færdige pandekager på et fad med viskestykke over. Serveres med alt det søde du har i skabene.

3 kommentarer:

  1. Min datter bor i 'pandekageland' (USA), og hun laver en ordentlig portion ad gangen og fryser halvdelen ned - så er det overkommeligt næste gang, der skal kræses for ungerne (og én selv). Det er bl.a. dertil, hun bruger min himmelske rabarberkompot med polynesisk vanille - det er altid godt at modtage nødhjælpspakker fra Danmark!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Den rabarberkompot må du sende i handlen :)

      Slet
  2. Jag såg precis redan att du var medlem! :)

    Ha det bra!
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet