Æggekage med pølse og haricots verts opskrift


Der findes virkelig mange varianter af den gode æggekage, og de fleste lande har deres eget navn for retten baseret på æg. I Danmark vil vi kalde ovenstående en æggekage. I USA vil man nok bruge omelet. I Italien er det en "frittata". Spanien og Mexico vil sige "tortilla" osv. Så findes der selvfølgelig også originale opskrifter og tilberedningsmetoder af de enkelte, men navnene bliver ofte brugt i flæng og det kan være svært at skelne.

Hjemme hos os får vi æggekage (vi siger omelet) rigtig ofte. Primært som morgenmad. Det er en skøn start på dagen og mætter længe og godt. Æggekage tager kun få minutter at tilberede og er perfekt til at undgå madspild.

Ovenfor på billedet er det en æggekage med en økologisk grillpølse fra Aalbæk Specialiteter og hele grønne bønner (frosne haricots verts fra Urtekram).
Pølsen var en rest fra dagen før, hvor vi fik pølser, æg og baked beans - fantatisk mandemad! Glæd dig til billeder og "opskrift" i et kommende indlæg.

Ingredienser til æggekage med pølse og hericots verts (til 2 personer)

 • 4 x æg m/l
 • 200 gram hytteost
 • 1 x god pølse skåret i skiver
 • 1 håndfuld frosne haricots verts
 • Salt og peber
 • Olivenolie

Normalt tilsætter jeg også lidt revet ost eller mozzarella til mine æggekager, men den kraftige pølse fungerer så godt som smagsgiver, at osten bliver overflødig.

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Fat en ovnfast pande (eller et fad) og dryp med lidt olie.
Læg en håndfuld frosne haricots verts på panden og sæt den i ovnen.
Pisk æggene med en gaffel og tilsæt hytteost, pølse, salt og peber.
Bland det hele godt sammen, tag panden ud af ovnen og hæld æggemassen ud over bønnerne (rør evt. lidt rundt, så alle bønnerne ikke lægger sig på bunden.
Tilbage i ovnen med æggekagen og giv den ca. 20 minutter, indtil den bliver gylden og lækker.

2 kommentarer:

 1. Det ser godt ud og smager helt sikkert rigtig godt.
  Du inspirerede mig til en omelet, hvad din ret her ikke er.
  Min omelet i dag bestod af 2 hele æg, pisket og tilsat 4 spsk mælk, lidt salt og peber. Massen hældes på panden - og mens den stivner, gøres fyldet klar. I dag var det frosne ærter, der blev tøet op i en lille slat kogt vand. Ærterne hældes op i en si og bagefter over på halvdelen af omeletten. Den anden halvdel foldes over, og du har nu en halvcirkel - en omelet ;-) Billede følger ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Just præcis. Omelet lyder på en eller anden måde bare mere lækkert end æggekage :) Glæder mig til at se billede af din ægte omelet.

   Slet