Provencalsk Kidneybønne suppe opskrift


Denne vidunderlige og fyldige suppe er en variant fra South Beach Kuren 2.0 opskriftsamling. Jeg lavede den her til aften og fik hjælp i køkkenet af Christian på snart 22 mdr. der stod for at røre i gryden. Jobbet udførte han til perfektion og han er ved at udvikle sig til en sand mester i køkkenet.

Til suppen brugte jeg:

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg - finthakket
  • 1 stængel bladselleri - finthakket
  • 1 hvidløg solo - finthakket
  • 1/2 tsk tørret basilikum
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 6 friske rosmarin blade - finthakket
  • 1 knsp salt
  • 1 knsp friskkværnet sort peber
  • 800 gram Kidneybønner fra dåse - skyllede
  • 3 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk fedtfattig Creme Fraiche
I en stor gryde opvarmede jeg olien og tilsatte løg, bladselleri, hvidløg, basilikum, timian, rosmarin, salt og peber. Christian rørte til grøntsagerne var bløde.
Herefter blev bønnerne rørt i og fik 5 minutter. 3/4 af blandingen blendede jeg sammen med bouillon og hældte den purerede suppe tilbage i gryden, sammen med resterende bouillon. 
Nu skulle retten blot simre til den var gennemvarm og klar til servering.

7 kommentarer:

  1. Perfekt Olof - jeg har netop tømt fakta for øko kidney-bønner på dåse - så nu har jeg en ret mere at bruge dem til. Bare ærgerligt at det er lidt svært for matisen at spise suppe - og han gider ikke hjælpes....
    kh moni

    SvarSlet
    Svar
    1. Hans skal med i køkkenet, så skal du se... Var der billige bønner i Fakta?

      Slet
    2. Ja, fakta på viborgvej i silkeborg, de stod lige inden for døren til højre - jeg ved ikke om de allesammen kører med de samme varer...

      Slet
  2. Du skulle prøve at købe en pose gode bønner, sætte dem i vand til næste dag, koge dem uden salt, men med et helt løg, og hvad du ellers vil have - OG så er der bønner lige til at putte i fryseren - og lige til at ryste ud efter et lille slag på køkkenbordet. Jeg har altid yndlingsbønnerne hvide, sorte og garbanzo i fryseren. De er bedre, billigere og lige til at tage kun dem, man har brug for. Det fandt jeg hurtigt ud af, da min datter for mange år siden fik en tropesygdom og ikke kunne fordøje kød. Så det samme praktiserer begge mine børn. Det drejer sig kun om at komme ind i vanen ...
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth, mange tak for tippet. Kommer du løg mv. med i fryseren eller bliver det sorteret fra?

      Slet
  3. Ja Olof, det er med løget som med suppevisken - ryger i komposten, så der kun er bønner uden væde i poserne. De er gode til at strække en rest, så der kan blive mad til hele familien - her hjælper kun bønner - ikke dem man sender opad, men dem der ryger i gryden!
    Jeg håber for din kone, at hun har fået lettere ved at løfte dig ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, det tror jeg desværre ikke bliver muligt, men det lyder hyggeligt :)

      Slet