Lækker grøntsagsbiksemad med pocheret æg opskrift


Projekt slank 2013 er allerede startet for rigtig mange og jeg er naturligvis med på bølgen :)

Den gode julemad har efterladt lidt spæk der skal væk. Og det må gerne gå stærkt, for jeg har ikke tålmodighed til den langvarige slankekur. Af samme grund kaster jeg mig altid ud i South Beach Kurens fase 1 (har dog også luret lidt på Dukan Kuren, der kunne være spændende at prøve engang), for jeg ved slankekuren virker effektivt på mig.

I løbet af året går jeg gerne 5 kilo frem og tilbage nogle gange og det er naturligvis ærgerligt at bruge energi på at irritere sig over, men lige nu er det sådan og jeg er meget på vagt over for ikke er gå for meget op i vægt, hvor det begynder at blive en belastning at smide igen. De fem kilo jeg har taget på i julen skulle gerne som planlagt være forsvundet i løbet af en måneds tid.

For mig at se er det ikke raketvidenskab at tabe sig. Spis mindre og motioner mere. South Beach Kuren 2.0 har opskrifter på begge dele og i går lavede jeg denne næsten for sunde grøntsagsbiksemad fra bogen.

Det skal du bruge:

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 løg - finthakket
 • 1 hvidløg - finthakket
 • 1 tsk tørret timian
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk salt
 • 1 rød peber - hakket efter smag
 • 1 grøn peber - hakket efter smag
 • 1 courgette - hakket i tern
 • 4 store champignons (dem havde jeg ikke, men de var i den grad savnet)

Som tilbehør lavede jeg pocheret æg.

6 kommentarer:

 1. Det lyder ikke af ret meget mad? Er det portionsstørrelse - altså til en person? Lusker I ikke til slikhylden senere? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var portionsanrettet og nej vi lysker selvfølgelig ikke til slikhylden (den blev tømt over julen).

   Slet
 2. Det er altså heller ikke raketvidenskab IKKE at tage på i julen. Hvis man stopper med at spise, når man er mæt, dvs. lige der hvor man godt kunne spise en bøf. Spis langsomt, læg kniv og gaffel, mens man tygger - dvs. nyd maden.
  Jeg har aldrig set mine forældre spise mere, fordi det var særlig lækkert, det vi fik at spise. Da jeg var barn, skulle jeg dog spise op, for jeg skulle tænke på de små sultne børn i Kina! Jeg lærte mine børn, at de skulle stoppe med at spise, når de var mætte. Gør man ikke det, spiser man forbi signalet "Du er mæt, stop med at spise", og man ødelægger det signal. Desuden fortalte jeg dem, at hvis man har forædt sig - så må man græde sig fra det - en læge ville ikke kunne hjælpe dem. Jeg ved selvfølgelig godt, at der hvert år kommer mange - især mænd - til udpumpning i julen, fordi de har forædt sig. Det er vist ikke særlig rart. Det kedelige er dog, at maven er som en ballon, og har man overfyldt den, har den næste dag plads til ligeså meget mad igen, selvom man hører nogle sige "Jeg skal ikke have noget at spise i morgen!"
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth, jeg tror ikke ret mange af os ikke har prøvet at overspise - det er bestemt ikke en rar følelse. Det skete for mig til en julefrokost sidste år. Jeg måtte tage tidligt hjem og dagen efter var det som at have tømremænd. Jeg husker ikke at have prøvet noget lignende og det overraskede mig meget.

   Du har ret i at det selvfølgelig er muligt ikke at tage på i julen, men jeg lader mig friste lidt ekstra i juletiden af søde sager og det er især her jeg har min svaghed. Fruen og jeg elsker chokolade og mæthedfornemmelsen ankommer ikke altid i tide, desværre :)

   Slet
 3. Måske det her er noget for dig - i hvert fald en meget spændende tv-udsendelse på DR2 den 2.1.2013: "Sandheden om motion".
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så udsendelsen og den var velproduceret og underholdende. Jeg synes dog ikke jeg fik ret mange sandheder om motion ud af den... Det skulle da lige være at motion påvirker mennersker forskelligt og det er vel ikke den store overraskelse.
   Det mest interessante synes jeg var det omkring NEAT (Non-Exersise Activity Thermogenesis) som virkelig har fået mig til at tænke over at få bevæget mig mere i min ellers stillesidende hverdag.
   Hvad synes du var spændende?

   Slet