Det Nordiske Køkken i Flensborg


Det Nordiske Køkken hitter over det meste af verden og det er skønt som turist at opleve. I weekenden var vi en tur i Flensborg og stødte på denne danske gastronomiske perle og klassiker "Der Baumstamm" eller på dansk "Træstammen". Jeg blev selvfølgelig nødt til at smage og blev ikke skuffet. Smag, konsistens og pris var excellent!

6 kommentarer:

 1. Så købte du vel et lager med hjem? ;-)

  SvarSlet
 2. De har nemlig fået en dansk bager. Tag køletasken med næste gang, du besøger Flensborg en lørdag formiddag og gå hen på markedet. Her handler jeg hos Frau Iwersen - hun sælger bl.a. Galloway-oksekød og andre gode sager - er du rigtig heldig, har hun kanin, duer, hare eller andet vildtkød. Jeg mailer til hende i forvejen, og så har hun det bestilte med til mig. Gå også lige hen til fiskehandleren med den søde og smilende fiskedame (og alle de dejlige fisk!), og oppe bagved sælger de økologiske grøntsager. Jeg bor 1/2 times kørsel fra Flensborg og har for længe siden fundet ud af, at det er der, jeg skal handle (eftersom alle de gode specialforretninger er lukket i Sønderborg).
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Sikke en dejlig kulinarisk rejsebeskrivelse :) Den vil jeg følge næste gang jeg er i Flensborg. Kender du også en spændende restaurant jeg bør besøge?

   Det er synd at specialforretninger lider sådan i Danmark. Jeg håber og tror på at de snart får en renæssance.

   Slet
 3. Hej igen, Olof! For mange år siden var San Marco (italiensk restaurant) et godt sted - nu ved jeg ikke! Har vi købt nogle af de store fede, lækre rødspættefileter, skynder vi os hjem, for så skal vi have frokost med nystegte rødspætter, citron, agurk, rød peberfrugt og salat - og så en Ramlösa og en julesnaps - og måske en bette lur bagefter! Jeg spiser kun der, hvor maden er ligeså god som hos mig selv - ellers ærgrer jeg mig. Forleden så jeg en annoncering fra panorama-wassersleben.de i en avis. Det ser godt ud, og som det eneste sted, jeg har set, er der med et lille tal angivet, hvilke tilsætningsstoffer, der er i maden - se til slut på menukortet! Det kunne være, de danske madsteder skulle gøre det samme - eller måske ikke (for så vidste vi jo, hvad maden indeholdt, og blev hjemme, nogle af os!).
  Gå ned i kælderen til slagter Jepsen i Holm Passage (har flere forretninger i byen) - han laver medisterpølser (die groben skal det være), hvis du kun har kendt til din mors hjemmelavede, som jeg har - de er i afmålte stykker, og her hos mig får man kun én hver, for vi er alle blevet bidt af en gal grøntsag som børn!!!
  Jeg skal forhøre mig hos bekendte her, om de kender et godt spisested dernede!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god idé med angivelse af tilsætningsstoffer. Det burde helt sikkert indføres på alle danske restauranter.

   Vi var også i Holms Passage og jeg hyggede mig med at kigge på kunderne og personalet hos slagter Jepsen. Der var næsten ingen mennesker i centret på det tidspunkt om formiddagen, men der var fuld gang i køkkenet hos slagteren. Mon ikke de har mange der kommer og spiser frokost der.

   Slet