Simregryde med oksekød og nisseøl opskrift


Nu havde denne Hancock jule hvidt øl efterhånden stået længe nok i køleskabet - siden sidste jul, måske længere... (stop spild af mad og drikke). I weekenden havde jeg planlagt en simregryde og så stod jeg lige og manglede en øl til min øl og oksekøds simreret.


Det er en simpel men helt utrolig lækker weekend ret. Den skal stå i 3-4 timer, men så får du også oksekød der er så mørt at det næsten falder fra hinanden.

Det skal du bruge til din simreret:

  • 500 gram oksekød i tern (jeg brugte frilands fra SuperBest der har fået et flot udvalg i frilandsgris og ko)
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store løg grofthakket
  • 2 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg grofthakket
  • 1 nisseøl, hvidtøl eller hvilken som helst anden øl du har liggende
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sort peber

Vend kødet i mel og brun det i en stor gryde med lidt olivenolie. Gør det evt. i batches for at undgå at kødet bliver kogt. Tag kødet af igen og put alle de andre ingredienser i gryden. Lad løg og hvidløg få lidt farve, inden du tilføjer øllet og læg herefter kødet tilbage i gryden.
Læg låg på og lad det simre i 3 timer. Herefter kan du tage låget af og lade det simre i endnu en time for at tykne saucen.

Jeg laver endnu en omgang oksekød og øl simremad i denne weekend, hvor jeg vil servere den med frisk pasta, men den vil også være lækker til kartofler, mos og en helt masse andet.

2 kommentarer:

  1. Du skriver: " Tag kødet af igen og put alle de andre ingredienser i gryden. Læg låg på og lad det simre i 3 timer."
    Hvornår skal jeg lægge kødet i igen?;-)

    SvarSlet
  2. Hov, ja den er da ikke god :) Kødet skal i, når løg og hvidløg har fået farve.
    Mange tak for hjælpen.

    SvarSlet