Stop spild af mad i Naturen - Udnyt naturens spisekammer


Sidste weekend var vi på familietur til Sindbjerg og Stovbjerg nord fra Sejs. De to enorme bakker er beliggende i et smukt hedeområde og måler henholdvis 103 og 99 meter. Vi havde en dejlig dag med masser af frisk luft og god motion.

Midt imellem de to bakker står dette fantastiske træ, der stadig bærer på flere tusinde æbler.

Jeg håber sådan at der er nogle æblejuice pressende, æblemarmelade lavende og æblekage bagende entusiaster derude, der slår en smut forbi. Jeg stiller gerne op til prøvesmagning.

5 kommentarer:

 1. Flot træ. Hvis der ikke er mennesker, der bruger æblerne, så er de nok et godt tilskud til forskellige vilde dyr og fugle. De skal jo også leve ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan jeg godt følge dig i, men dyr og fugle kan slet ikke spise alle de æbler og de vil heller ikke have rådne frugter.

   Slet
 2. Er der noget bedre end at have indtil flere poser i fryseren med æblemos med masser af god vanille i. Spørg min søn, han handler gerne i min fryser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en god idé. Hvor længe kan det holde sig?

   Slet
 3. Se, det har jeg brugt i over 25 år, og jeg vil skyde på, at jeg har haft poser, der var over et halvt år gamle. Jeg laver poserne flade og ikke alt for store, tør op i køleskabet, og mosen kan sagtens holde sig en fire dage på køl derefter. Skal jeg bruge hele posen, tør en FLAD pakke hurtigt op på køkkenbordet. Du kan også fryse noget af mosen uden vanille og sukker; så er der flere muligheder, men vi bruger det kun til æblekage og -grød. Lad være med at hælde vand i gryden, når du skal koge mosen - det er der alligevel ikke megen smag i :-) For at æblerne ikke skal blive brune, putter jeg efterhånden de skrællede æblestykker i en stor gryde med vand (og evt. lidt citron) og hælder derefter alt vandet ud, så der kun er det tilbage, der hænger ved æblerne. Start på lav temperatur indtil æblerne begynder at safte, så de ikke brænder på :-( Jeg jævner ikke mosen, som jeg koger mør, men aldrig helt i smadder. Happiness often comes in little packages :-) Make some!
  Elsebeth

  SvarSlet