Rigatoni med kødboller af hakket kylling opskrift

Rigatoni con polpettine (Rigatoni med kødboller)

Vores elskede italienske madtema ruller (heldigvis) igen herhjemme.

I weekenden havde vi et vennepar på besøg, og her bestod menuen bl.a. af den skønne "Spaghetti alle melanzane" (opskrift kommer snart). Og her til aften kastede hele familien sig over en stor omgang "Rigatoni med kødboller". Jeg havde skiftet oksekød ud med hakket kylling, men det fungerede mindst ligeså godt.

Til min version af Rigatoni med kyllingekødboller til 2 voksne og 2 børn skal du bruge:


  • 400 gram hakket kylling
  • En håndfuld frisk basilikum - hakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • Hvedemel
  • 3 spsk. oliven- eller rapsolie
  • 2 løg - finthakket
  • 1 gulerod - finthakket
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 1 dåse hakket tomat
  • 300 gram rigatoni pasta
  • Friskrevet parmesan
  • Salt og peber


Sådan gør du:
I en stor skål rører du kyllingekød sammen med basilikum, 1 fed hvidløg, 1 løg, 1 tsk. tørret rosmarin, samt godt med salt og peber.
Herefter triller du en masse små kødboller og ruller dem i lidt hvedemel. Sæt dem til side, mens du laver saucen.
Hæld olien på en sauterpande eller i en stor gryde, sæt den på lav varme og tilsæt hvidløg, løg, gulerod og rosmarin.
Rør af og til og efter et par minutter skruer du lidt op for varmen, og tilsætter kødbollerne. Lad dem få noget farve og tilsæt så hakket tomat, samt salt og peber.
Igen skruer du ned for varmen, og lader rettet simre i 30 minutter.
Imens koger du pastaen, og når de er al dente, hælder du vandet fra og vender dem sammen med saucen.
Lad rettet simre i atter et par minutter og server så med revet parmesan.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar