Hvornår har du sidst tjekket din fryser?


En af de vigtigste huskeregler for at begrænse madspild er at udnytte fryseren - ikke til at opmagasinere storindkøb, men til at gemme rester.
Når jeg bager boller tager jeg dem fra som vi spiser på dag 1 (+ til madpakker), og resten lægger jeg med det samme i fryseren. Hvis rugbrødet i skabet nærmer sig sidste holdbarhedsdato, lægger jeg det i fryseren. Pitabrød lægges altid direkte i fryseren og tages op efter behov. Før i tiden fyldte brødrester rigtigt meget i vores skraldespand  - det gør det ikke længere.
Forleden var der pludselig ikke plads til mere brød i fryseren :) Det nytter ikke noget hvis fryseren blot bliver en mellemstation før resterne alligevel ender på forbrændingen. I weekenden har den derfor stået på fantastiske boller fra fryseren til morgenmad og ristet rugbrød til frokost.
Nu er der igen plads i fryseren og derfor står der også allerede en langtidshævet dej klar i køleskabet.

5 kommentarer:

 1. Jeg kender alt til det, at fryseren er fyldt med... øh alt for meget. Hos mig er det dog ikke brød, men grønsager, bær og tomater fra kolonihaven... tør slet ikke tænke på, hvor mange kg... og du læste rigtig... kg persille, jeg har liggende...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kunne jeg godt forestille mig en kolonihave bidrage til fryserfyld... Madbyt må blive det næste store.
   Jeg overvejer selv at anlægge en urtehave her til foråret, men den skal være lille, for det er vores fryser :)

   Slet
 2. Hej Olof
  Det har godt nok ikke noget med fryser eller madspild at gøre - regner jeg da ikke med - men prøv lige at tjekke Kongensbro Kro og Hotel ud - det ser vildt godt ud, og jeg er blevet anbefalet deres brunch. Alt lavet fra bunden!! Jeg har fået en marmelade lavet derudefra og den smager helt vildt godt (gulerod og multebær)!

  http://www.kongenshushotel.dk/brunch.html

  Måske var det noget for dig og "fruen" ;o)

  Hils fruen og knus

  Monica

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Moni. Det ser spændende ud :)

   Slet
 3. Hørt hørt, Olof!

  Det er nemlig godt at holde styr på fryseren - men også rydde op i den.

  Tak for tippet.

  SvarSlet