Squash-brud ala Mini-hakkeren opskrift
Siden jeg for en måneds tid siden læste opskriften på de fantastiske squash-brud hos Mini-hakkeren har jeg lavet dem hver uge. Jeg følger nogenlunde Pias opskrift med hjælp fra min nye røremaskine.

Det skal du bruge:
1/2 pakke gær
2 1/2 dl lunken vand
1/2 dl ekstra jomfru olivenolie
2 tsk. havsalt
1 spsk. ahornsirup
450 gram Søris fuldkorns hvedemel
1 hel squash
60 gram solsikkekerner
2 hele æg

Fremgangsmåde:
Rør gær, vand, olivenolie, salt, sirup og mel sammen til en jævn dej.
Lad den hæve 1 time eller mere.
Tilsæt revet squash, solsikkekerner og æg til dejen og bland ingredienserne med klør fem.
Fordel dejen i ujævne men nogenlunde lige store boller. Jeg får typisk 12-13 boller ud af dejen.
Herefter kan du evt. lade bollerne hæve en time ekstra, men det er ikke nødvendigt.
Ind i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.

Tak ikke mig - tak Pia fra Mini-hakkeren for disse uimodståelige squash-brud :)

4 kommentarer:

 1. Hej Olof.

  Dejligt at høre, du kan bruge opskriften... går ud fra, de faldt i god jord hos ungerne ;-D

  jeg skal snart have gang i en portion eller to igen, de forsvinder også hurtigt fra fryseren.

  Vh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia, min søn Marcus på 5 er ikke lige sådan at få til at smage på nye ting, men Christian på 16 mdr. elsker dem. Jeg har netop købt en masse økologiske gulerødder i Kiwi til 5,- posen, så nu vil jeg prøve den variant.

   Slet
  2. Hej Olof ;-D

   Held og lykke med gulerods-varianten, jeg er nok en særling, for jeg kan ikke ret godt lide dem, men det er det brød, der sælger bedst i biksen... det er så godt nok en billig, tidssparende og hurtig en... snyd?? Ja, men de sælger ;-D

   Glæder mig til at høre din mening.

   Vh Pia

   Slet
  3. Hej Pia, jeg lavede Gulerodsbrud i aftes. Samme opskrift blot udskiftede jeg squash med to store gulerødder. Herudover byttede jeg halvdelen af solsikkekernerne ud med græskarkerner. Perfekt resultat og mindst lige så gode som dem med squash.

   Slet