Græskar-hygge og Halloween suppe opskrift

Selvom om der stadig er et par uger til Halloween så kastede familien sig søndag ud i en hel dag med græskar-(u)hygge.

Det hele startede egentlig med en konflikt lørdag aften og konsekvensen blev ingen Nintendo og ingen tegnefilm om søndagen... Det stillede store krav til de voksnes kreativitet og resultatet var intet mindre end og noget så sjældent som ægte nærvær og samvær.


Efter aftale blev der først bygget uhyggelig hule på drengeværelset. Hertil fandt jeg en Halloween radio på nettet "Halloween Radio Atmosphere" med lyden af heksegrin, ulvehyl, muhaha-latter, zombie-angreb og meget mere. Stemningen blev helt perfekt og til sidst så uhyggelig, at vi måtte tænde lidt lys.

Så tog familien på jagt efter et Halloweengræskar. Marcus og Linda fandt et flot og frisk græskar i Plantorama og hjemme igen fandt vi alverdens redskaber frem og så skulle der skæres Halloween-lygtemand.


Da Christian vågnede fra sin middagslur var han også klar til at hjælpe. Det færdige resultat blev selvfølgelig testet på det uhyggelige børneværelse og alle var vi meget tilfredse.


Herefter fortsatte vi hyggen i køkkenet hvor Marcus og Linda brugte indmaden fra Halloweengræskaret til en græskarkage. Vi var faktisk lidt i tvivl om indmaden kunne spises, men lidt research på nettet fortæller at et Halloweengræskar næsten altid er et Cucurbita pepo - samme art som courgetter. Kødet fra græskaret går under kategorien "spiselig men ikke god", men i kagen fungerede det som det skulle og vi fik snakket lidt om at intet gik til spilde.

Lindas søster og kæreste kiggede forbi om eftermiddagen og kagen blev spist med velbehag.


Vi havde også købt et Hokkaido græskar der blev forvandlet til aftensmaden. Den blev først renset for kerner og anden indmad, halveret og sat i ovnen på 200 grader. Efter ca. 40 minutter kogte jeg græskarkødet sammen med løg, hvidløg, peberfrugt, chili, ingefær, salt og peber og blændede til sidst det hele til en lækker og spicy Halloween-suppe.

2 kommentarer:

 1. Det ku absolut godt bruges som kagefyld - yummi, yummi. Hvorfor ser hokkaido-græskaret sådan lidt ulækkert ud i kanterne, er det fordi det har ligget med kanterne nedad i ovnen?? Tror nu gerne at der kan komme en dejlig, velsmagende suppe ud af det...

  Sikke flot græskaret blev med lys i. Det må vi prøve til næste år. Var det nemt nok at grave fylder ud??

  Kh Moni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kanterne var ikke ulækre. Jeg skal have købt et ordentlig kamera...

   Det var rigtig nemt at grave fyldet ud og Marcus gjorde det meste af arbejdet. I børnehaven laver de rigtig mange græskar-lygtemænd i de her dage og det er en populær aktivitet.

   Slet