Sådan husker du og holder styr på opskrifterne


Som madblogger, madnørd eller blot den der nu lige står for dagens madlavning søger du helt sikkert ligesom jeg masser af inspiration på nettet til dine retter... Men hvor var det nu lige jeg så den der opskrift med verdens bedste boller i karry??

Kunne det ikke være fedt at have alle de madopskrifter du finder på madblogs og opskriftshjemmesider samlet ét sted? Et sted hvor de er lette at genfinde og er tilgængelige uanset hvor du befinder dig og kan benyttes fra alle dine dimser med Internetadgang?

Der findes sikkert en masse services der kan hjælpe med netop det problem og dette indlæg handler om hvordan jeg kan anbefale du gør det bedst og nemt. Så hvis der bliver lidt ekstra tid til hygge foran skærmen her i juleferien, så kan du eventuelt investere en time eller to i at få organiseret din egen digitale kogebog.

3 trin til din egen online kogebog - gratis
 1. Installer Google Chrome
 2. Installer Evernote og opret bruger
 3. Installer Evernote Web Clipper
Bemærk: hvis der er nogen der har problemer med at installere eller finde rundt i disse tre programmer, så står jeg gerne til rådighed for assistance.

Det du nu har fået er VERDENS hurtigste browser Google Chrome. Efter ganske kort tid har du lært at bruge den effektivt og din gamle Internet Explorer vil næppe nogensinde blive åbnet igen.

Du har også fået Evernote der er en gratis virtuel notesbog (eller notesbøger) på nettet og en Web Clipper der gør dig i stand til gemme alt du møder på Internettet i din notesbog med et enkelt klik.


Herefter handler det bare om at oprette en notesbog i Evernote eksempelvis med titlen "Opskrifter" og gemme dine udklip til denne notesbog. 

Prøv at starte med at besøge den fantastiske hjemmeside "Sæson for god smag" og kopier et par sæsonaktuelle lækkerier til din personlige kogebog. 

Du er også velkommen til at prøve med et par stykker fra Mandens MADdag :)

Evernote har i øvrigt også lavet fremragende gratis Apps til både iPhone og iPad. Med dem har du din kogebog med overalt.Når du er blevet fortrolig med brugen af Evernote kan du kategorisere de kopierede opskrifter yderligere med det der hedder "tags" eller etiketter, som det også hedder på Blogger. 
Hvis du f.eks. har kopieret opskriften med "Rødkålsslaw" fra Sæson for god smag, kan du passende tagge den "julemad, rødkål, salat" osv. Det gør det let at finde favoritopskriften igen eller finde den spændende variant af en bestemt ret, som du ikke fik prøvet sidste jul.

Jeg håber du får lyst til at kaste dig ud i denne lille udfordring, men jeg vil da også gerne høre hvordan du gemmer dine opskrifter i dag?

4 kommentarer:

 1. Hej Olof
  Her på falderebet vil jeg skynde mig, at ønske dig og dine en rigtig glædelig jul.
  Jeg skal "bare" møde op som gæst... og er forvist fra køkkenet... Piiiv. Det bliver en laaang aften.
  Julehilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber ikke din juleaften blev alt for hård :)
   Fortsat god jul og godt nytår til jer.

   Slet
 2. Synes rigtig godt om

  Kh Moni

  SvarSlet