Lækker risengrød (julegrød) med kanelsukker og smørklat opskrift


"Hvad skal vi have til aftensmad?", det er næsten altid det første min store dreng på 6 år spørger om, når jeg henter ham fra SFO'en. Hvis svaret er "risengrød" bliver det noget rutineprægede spørgsmål efterfulgt et "YES" og funklende julelys i hans øjne. Det er det jeg elsker mest ved risengrød.

Det er snart jul og så skal der laves risengrød. Ungerne elsker det og en god omgang julegrød er da også fantastisk hyggeligt. Det vigtigste for at få en god risengrød er, at den ikke brænder på. Herudover findes der alle mulige gode forslag til, hvordan risengrøden bliver bedst. Skal den i sengen under dynen? Skal jeg bruge sødmælk eller er letmælk bedre? Skal risene først have vand og derefter mælk? Og så videre...

Sandheden er, at det ikke betyder så forfærdeligt meget. Risengrød er risengrød og det kan næsten ikke gå galt. Uanset hvilken metode du benytter, så vil alle børn i boligen elske dig alene for valget af aftensmad.

Her kommer min version af den klassiske risengrød. Den kræver du kan røre i lang tid med en grydeske, men så får du også den lækreste og mest cremede risengrød du kan drømme om.

Det brugte jeg til risengrøden (nok til 2 børn og 2 voksne):
4 dl gode grødris (jeg brugte økologiske risottoris)
2 liter minimælk
Salt

Til servering
Kanelsukker
Smør
Jordbærmarmelade (bare prøv det!)

Sådan gjorde jeg
Sæt to liter mælk over i en stor gryde og varm det op til kogepunktet.
Hæld grødrisene i mælken og rør til det igen koger.
Skrue ned for varmen og lad det simre i ca. 45 minutter.
Rør ofte i risengrøden, så det ikke brænder på (du kan ikke røre for meget!).
Når risengrøden har den ønskede konsistens smages den til med salt og serveres straks.


Udover at servere med det klassiske tilbehør bestående af kanelsukker og en smørklat smør, så prøv også med lidt marmelade.




3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser lækkert ud. Kan du virkelig undgå rævens hale i bunden af gryden (brændt og brunt i bunden)
    eller står du hele tiden og rører?

    SvarSlet
    Svar
    1. Rører hele tiden - næsten i hvert fald. Men så får jeg samtidig snakket med familien. Det lyder hyggeligt og det var det også :)

      Slet
  2. WTF - jorbærmarmelade? Det skal klart prøves!

    Rævens hale har jeg aldrig hørt om før. For at undgå den så har jeg meget varme på i starten og mindre varme på til slut. I starten rører jeg som en besat og når det kommer op i kog, så skruer jeg ned og rører mindre og mindre for til sidst slet ikke at røre i risengrøden.

    SvarSlet