Er det mon sådan i alle danske virksomheder?


Disse billeder er muligvis ikke appetitvækkende, men måske de kan være med til at åbne øjnene for den voldsomme madspild, der foregår udenfor hjemmets fire vægge, som vi aldrig hører om.

Dette er hvad min virksomhed i dag sender direkte i containeren og herefter til forbrændingspladsen:
Koteletterne i fad var som det eneste næsten væk (5 stk. var stadig tilbage og kunne blive en del af en fantastiske biksemad - jeg elsker biksemad).

Det er virkelig uhyggeligt at tænke på, men jeg er helt sikker på, at mange danske virksomheder kunne vise lignende billeder fra deres kantiner.

Der går desværre meget hurtig politik i den, hvis man prøver at ændre på fremgangsmåden. Jeg havde i dag en snak med vores vikar-Madmor, som længe havde undret sig over forholdene. Hun turde dog ikke selv tage resterne med hjem - det er forståeligt nok. Det viser sig, at der engang (før min tid) har været en ordning, hvor man kunne gå forbi kantinen på vej hjem, og tage en pose "gotter" med sig. Ordningen stoppede ret hurtigt, da det var for tidskrævende for kantinepersonalet og pludselig kunne der bliver kamp om, hvem der skulle have rester med og hvem der ikke skulle. "Det blev for bøvlet", som én udtrykte det.
I stedet accepterer vi tilsyneladende, at så meget mad smides ud - hver eneste dag. Det er da også meget bedre... Velbekomme!

Jeg tager så mange rester med hjem i dag, som jeg kan bære. Jeg har også valgt at dele noget ud til nogle kollegaer, der måske godt lige kunne bruge en pose salat.

6 kommentarer:

 1. Aj aj aj det er jo LIGE til at græde over!

  Nu skal du høre: der er en løsning. Kan du ikke gå hen til jeres virksomheds kok og give ham/hende dette link:

  http://www.stopspildafmad.dk/madtilhjemloese.html

  Så skal hun/han tage kontakt til et nærliggende herberg og få lavet sådan en ordning, at de kommer hver dag og henter maden (altså den gode mad, som ikke har været fremme på bordet).

  Alternativt er doggybags. Se vores nye kampagnefilm om doggynbags med de 2 kendte herrer:

  http://www.youtube.com/watch?v=IOCvw0Mlup8

  Her er vores oplysninger om doggybags:

  http://www.stopspildafmad.dk/doggybags.html

  Stor hilsen,
  Selina

  SvarSlet
 2. Olof, god ide at sætte fokus på kantinemad.
  Det er rigtig synd at kassere så meget mad. Så er det bedre, I tager det med hjem. Måske får I ballade? Der er så mange regler, så man ved aldrig?
  Men det kan jo ikke gå at kaste god mad ud.

  SvarSlet
 3. Jeg synes det er uhykkelig, at alt det gode mad bliver kaseret,båre i kunne give det til børne der ikke få sund mad, fordi pengene er små.Tak for et godt indlæg.

  SvarSlet
 4. Jammen det er jo dét man kan - man kan jo give den gode mad videre (som er korret opbevaret og som ikke er stået fremme på bordet). Her er løsningen - please giv det videre til din kantine chef:

  http://www.stopspildafmad.dk/madtilhjemloese.html

  SvarSlet
 5. Betty, der vil helt klart opstå snakken i krogene, hvis vi bare tager resterne med hjem, men hellere det end at det bliver kasseret.

  Conny, jeg håber virkelig jeg kan få engageret flere i firmaet, så vi kan få gjort noget ved problemet.

  Selina, tak for linket - jeg giver dit tip videre.

  SvarSlet
 6. Tusinde tak Olof, du er en skat :-)

  SvarSlet