Var det virkelig sådan i 50'erne?

Jeg elsker en rigtig god burger, men jeg synes desværre den bliver sværere og sværere at finde frem til. Måske er det mig der er blevet mere kvalitetsbevidst og min mave og mund der ikke længere vil nøjes...

Jeg havde hørt rygter om, at Silkeborg havde fået en ny burgerrestaurant kaldet "The 50's" i amerikansk diner stil. Sådan noget kan jeg ikke stå for. Derfor slæbte jeg familien derind til frokost i lørdags, hvor vi var på shoppetur i Silkeborg.

The 50's ligger på Nygade og har en flot glasfacade. Man kommer ind til en disk/bar med barstole og mulighed for at indtage maden her med udsigt til et åbent køkken. Det valgte vi, da vi havde barnevogn med og ikke var til at slæbe op på første sal, hvor den egentlig restaurant var. Vi fik hurtigt bestilt og satte os på de røde barstole.


Der var dæmpet Elvis Presley i højtalerne og vi fik serveret vores drikkevarer fra en venligt smilende servitrice med rødprikket skørt i original 50'er stil. Det hele lovede så godt og vi var sultne.

Så var det at den flotte facade begyndte at krakelere. I køkkenet var de i fuld gang. Ikke med at stege lækre hakkedrenge eller svitse ummm bacon, men med at få et samlebånd af kampklart køkkenpersonale til at ekspedere burgers hurtigt, effektivt og billigst muligt. 

Ingredienser til 1 stk. "The 50's Special - L"
 • 300 gram forstegt hakkebøf
 • 5 skiver forfriturestegt bacon
 • Forgrillet rød peber
 • 1 friskspejlet æg
 • Forstegte bløde løg
 • Salat Mayo
 • Burgerbolle
 • Iceberg salat
Hertil serveres friturestegte industripommes. Velbekomme!

Jeg var helt flov da vi forlod restauranten. Ikke kun over at hele familien netop havde indtaget et af de dårligste måltider nogensinde, men mere over at have støttet et foretagende med et så respektløst forhold til råvarer. Var det virkelig sådan på en trendy diner i 50'ernes USA? 

I vores familie elsker vi friske råvarer - helt friske.

5 kommentarer:

 1. Det lyder ellers så lovende.
  Ærgerligt, det skal være sådan noget halv-fabrikata. Sådan tror jeg desværre, det er på mange cafe'er/spisesteder.
  Men dine lækre boller må da kunne bruges til nogen gode burgere?
  Hvad gnaver han på, den lille opdagelsesrejsende ud i mad?

  SvarSlet
 2. Betty, Christian gnaver i et rødløg :)

  SvarSlet
 3. Wov, Olof, det er stærkt skrevet. Jeg bliver helt flov på restaurantens vegne, synes også det er lidt synd for dem med dårlig omtale, men jeg har det ligesom dig - jeg savner virkelig at kunne gå ud og spise og få serveret friske råvarer. Hvor er det ærgerligt at det er så svært at finde, men forhåbentlig kommer der mere fokus på det - det har du i hvert fald lige hjulpet med til. Og jeg behøver hermed ikke at afprøve "the 50's" på egne smagsløg...
  Hilsen Monica

  SvarSlet
 4. Hej Monica, ja jeg synes også selv det er synd for ejerne, men det er jo bare min mening. Jeg har flere bekendte, som har spist der og nydt stemningen og maden. Hvis man sidder på 1. sal ser man ikke, hvordan maden bliver lavet og det har nok haft indflydelse på min smagsløg, at jeg kunne se hele maskineriet.

  SvarSlet
 5. Ellers så prøv Fredes Flyvende Tallerken i Århus i jagten på den gode burger. Jeg har aldrig selv fået lagt vejen forbi, men har hørt godt om den.
  Måske er der bare ikke marked for at have en restaurant/café med de friske råvarer i Silkeborg - også i forhold til priser - og mon ikke The 50s også henvender sig meget til de studerende fra handelsskolen lige rundt om hjørnet...
  Monica

  SvarSlet