Jeg synes køleskabet er tomt!


Med et halvt øre hørte jeg i dag på P1 om hvor svært det er at få folk til at lave om på deres vaner, og om hvordan der skulle radikale forandringer (dødsfald, fyreseddel, lovændring, forbud) til for at skubbe folk ud af de vandte mønstrer. Udsendelsen drejede sig vist primært om hvad der skulle til for at få folk til at køre mindre i bil, i et samfund der er indrettet efter bilen.
Jeg kører ikke selv ret meget i bil, men sad netop i min bil med radioen tændt på vej til Shell for få tanket op. Udover at udsendelsen fik mig til at tænke på, hvordan jeg kunne indrette min hverdag så jeg kørte endnu mindre i bil, så fik det mig også til at se på de (mad)vaner det er lykkes min familie at ændre på ganske kort tid og på hvor stort effekt det har haft. Her er et par observationer:

Skraldespanden er aldrig mere fyldt
Siden vi er begyndt at begrænse madspildet er vores skraldespand aldrig fyldt til randen, når den bliver tømt mandag morgen. Det plejer den ellers altid at være og enkelte gange har skraldemanden efterladt en seddel om, at den var overfyldt og at de derfor ikke har kunnet tage den med.

Vi har en plan
Nu har vi en madplan som vi holder os nogenlunde til. Madplanen er lavet som en Google Kalender og er delt på familiens dimser (iPhone, iPad osv.), så alle kan slå op i kalenderen og se hvad vi skal have og hvem der står for madlavningen.

Vi køber madvarer på nettet
Der er så uendelig mange fordele ved at gøre dagligvarerindkøbet på nettet. Vi handler hver søndag via SuperBest.dk og får varerne leveret til døren mandag aften. Der går sammenlagt ikke 5 min. med at handle de varer vi skal bruge for at komme gennem ugen.

Køleskabet er tomt
Det mente fruen i huset den anden dag. Hun kunne dog ikke sætte en finger på hvad der manglede, for der var alt hvad vi skulle bruge, bare intet vi ikke får brugt. 
Vi er blevet forvendt med et køleskab der bugner at lækkerier, uanset om det bliver spist eller ej. 





4 kommentarer:

  1. "Vi køber madvarer på nettet
    Der er så uendelig mange fordele ved at gøre dagligvarerindkøbet på nettet."

    En dupergod idé - det er vi begyndt at gøre herhjemme også. Tænk hvor mange impulsindkøb - og ikek mindst tid! - man sparer!

    :-)

    SvarSlet
  2. Arh sorry alle stavefejl - er lidt ordblind...

    SvarSlet
    Svar
    1. Der skal være plads til lidt tastefejl :)

      Ja, det er helt rigtigt det med impulskøb - dem savner jeg ikke. Men jeg savner et lidt større udvalg, især økologisk kød og fjerkræ.

      Slet
  3. Åh, hvor det lyder godt, Olof ;-)

    SvarSlet