Kan du stole på din Øko-slagter?


I går aftes modtog jeg vores ugentlige levering fra SuperBest. Det at handle dagligvarer på nettet er blevet et fast indslag søndag aften. Det tager ikke mange minutter at klikke varerne i kurven og trykke "bestil" og vi savner bestemt ikke at den time-lange indkøbstur til supermarkedet.

For nogen tid siden besluttede vi os for aldrig mere at købe konventionelt produceret kød, hverken svin, okse eller fjerkræ. Det er generelt svært at finde et fornuftigt udvalg af økologisk kød i Viborg, men glædeligt er det, at SuperBest ser ud til at prioritere det på deres netsupermarked. Det økologiske udvalg består i dag af forskellige svineudskæringer og hakket oksekød. Desværre har de stadig ikke økologisk fjerkræ og kyllingeretter er derfor sjældent at finde på min madplan.

Det er forholdsvis nyt at SuperBest tilbyder økologisk hakket oksekød, men det er næsten ikke til at undvære. Med gårsdagens levering kom også pakken på billedet, som fik mig til at undre mig... Hvordan kan jeg stole på, at det er økologisk kød pakken indeholder? Enhver kan printe en label med "Oksesmåkød Øko.". Og hvorfor kan det kun holde sig en enkelt dag? Jeg må gå ud fra at det skyldes, at slagteren i SuperBest har haft en økologisk okseudskæring og hakket det til småkød. I deres netbutik findes der ikke økologiske okseudskæringer, så hvad har de mon hakket?

Det røde "Ø-mærke" er frivilligt at bruge for økologikontrollerede virksomheder, men det burde være lovpligtigt. Jeg ved godt at det stadig ville være ligeså nemt at udskrive på en labelprinter, men jeg ville helt klart føle mig mere tryg.

Er der nogen der kan anbefale et godt og troværdigt sted at købe økologisk kød på nettet?

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Nina - ja, vi har kigget på Årstiderne mange gange, men jeg kan nu godt li' selv at lave mine "madkasser" og det tager ikke ret lang tid.

   Jeg kan se noget af deres kød kommer fra Mineslund og de ser ud til at have et godt udvalg i deres netbutik.

   Slet
  2. Jeps...jeg tænkte også mest på deres kødkasser, man behøver nemlig overhovedet ikke vælge måltidskasserne ;-)

   Slet
  3. ok, det må jeg lige have kigget på.

   Slet
 2. Jeg vidste ikke at årstiderne også tilbød kød, men man bliver klogere hver dag :-)

  Vi køber desværre lidt for ofte køb i supermarkederne frem for det helt gode kød, men når vi køber det lækre økologiske kød, så har vi en økologisk gårdbutik ca. 10-15 km væk. Så kan vi både købe lækkert kød og vi kan tage sønnike med ud at kigge på de økologiske grise på gården. Så er der både mad og oplevelse.

  Måske har I en lignende gårdbutik indenfor overkommelig afstand?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Erik, det lyder godt med en god gårdbutik. Jeg har været ved at undersøge nærområdet, men jeg synes ikke rigtig jeg kan finde gårdbutikker der har det komplette udvalg. Enten har de fjerkræ, grise eller køer.

   Slet
 3. Vi handler i Johannesminde gårdbutik ved Skanderborg. De har fremragende økokød af egen avl. Der kan du handle online - men fragten er dog dyr hvis man køber småt ind...
  http://www.johannesminde.dk/gaardbutik.htm

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Søren, tak for tippet. Det ser ud til de har et rigtig spændende og godt udvalg. Hvordan mon en kalkunhals smager... Man skal bestille for 1.500 så er levering gratis. Det er meget kød. Hvem skal være med i en bestilling?

   Slet
 4. Sikke en prisreduktion, 0,15 kr. Det er da helt vildt! Hvor længe mon man kan have overskud i den butik!!!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Ikke længe. Jeg er (som så mange andre) nu helt stoppet med at købe kød fra SuperBest.

   Slet
 5. Hej!!

  Nu er jeg faldet over denne blog og har læst at I anbefaler flere steder hvor man kan købe økologisk kød. Og så synes jeg også lige at jeg må rose min slagter på nettet.
  Jeg er faldet over en økologisk netslagter, og har prøvet flere af hans produkter og jeg må sige, jeg har sjældent smagt noget så mørt og lækkert. Slagteren har et samarbejde med nogle økogårde, som leverer kødet til butikken. Netbutikken hedder slagtersørensen.dk og kan virkelig anbefales.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, og tak fordi du kiggede forbi.

   Super tip med Slagter Sørensen - den vil jeg helt sikkert kigge nærmere på.

   Sådan noget som hakket øko-kylling er helt umuligt at finde og jeg kan se at Slagter Sørensen ikke umiddelbart har fjerkræ. Det kunne være fedt med et sted på nettet, hvor det hele kunne købes.

   Slet